Utveckla hållbarhetsstrategin för att uppnå mål och visioner

För att företagets eller organisationens hållbarhetsambitioner ska kunna förverkligas behövs en strategi som är väl integrerad med kärnverksamheten. Därför erbjuder vi löpande rådgivning kring strategiskt hållbarhetsarbete, där vi gemensamt ser till att ord blir handling. Vi erbjuder löpande strategisk rådgivning för att identifiera och tillämpa åtgärder som är väsentliga för din verksamhets hållbara utveckling och långsiktiga lönsamhet.

  • Verksamhetsanpassad rådgivning
  • Erfarenhet och expertis
  • Hållbarhetsmål som drivkraft
  • Verksamhetsanpassad rådgivning
    Verksamhetsanpassad rådgivning
    Vår rådgivning kring strategisk hållbarhet är skräddarsydd för att passa din verksamhet och dess unika förutsättningar. Vi strävar efter att förstå din organisations mål, värderingar och affärsmodell för att skapa en hållbarhetsstrategi som inte bara är relevant och meningsfull, utan också praktiskt genomförbar och affärsdriven.
  • Erfarenhet och expertis
    Erfarenhet och expertis
    Genom samarbeten mellan olika områden inom Grant Thornton har vi tillgång till erfarna specialister. Dessa experter kan skapa skräddarsydda lösningar som passar just era behov. Vi kombinerar vår kunskap om hållbarhet med insikter från olika branscher för att hjälpa er att nå era mål och visioner.
  • Hållbarhetsmål som drivkraft
    Hållbarhetsmål som drivkraft
    Våra specialister strävar inte bara efter att ge rådgivning – vi arbetar aktivt för att integrera er hållbarhetsstrategi med er dagliga verksamhet. Detta innebär att hållbarhetsmålen blir en naturlig del av ert arbete och bidrar till långsiktig lönsamhet.

Inom strategiskt hållbarhetsarbete erbjuder vi

  • Nulägesanalys
  • Omvärlds- och intressentanalys
  • Väsentlighetsanalys
  • Mål och nyckeltal
  • Policy
  • Uppförandekod
  • Assistera er organisation med tillfälligt kompetensstöd anpassat efter era kort- och långsiktiga behov

Rådgivning hållbarhetsstrategi

Så hjälper vi dig

Analyser

Våra specialister har hjälpt många kunder med rådgivning eller utförande av nulägesanalyser, omvärldsanalyser, intressentanalyser och väsentlighetsanlyser och de är specialister när det gäller att skapa effektiva processer för utförandet och insamlandet av information och data. Analyserna ska ske i enlighet med ramverk på området.

Mål och nyckeltal

Vi hjälper till att sätta mål och nyckeltal enligt Science Based Target initiative samt i linje med CSRD och dess ESRS standarder.

Policy

Avsaknad av tydliga och objektiva policyer är ett stort problem i svenskt näringsliv och ett stort hållbarhetshot. Grant Thornton stöttar företag och organisationer med att ta fram policyer som fungerar som styrande hjälpmedel vid beslutsfattande. Vi stöttar även i implementering och efterlevnad av existerande policyer.

Uppförandekod

Fler kunder efterfrågar transparenta värdekedjor. För att kunna säkerställa hållbarhet i leverantörsledet behöver företaget ha en professionell uppförandekod. Med erfarenhet av uppförandekoder i många olika branscher kan vi hjälpa våra kunder att ta fram en sådan av hög internationell kvalitet och se till att den införs. Vi erbjuder även granskning av leverantörer för att säkerställa att de följer koden.

Tillsammans formar vi en stark grund för er verksamhet, där hållbarhet inte bara är en vision utan en framgångsstrategi i handling.

Helena Mueller, Director BRS Sustainable Business, Grant Thornton Sverige

Helena Mueller

Helena Mueller
Director Sustainable Business Advisory
Helena Mueller

Vill du att vi hör av oss?

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för att berätta mer.

Checklista

CSRD-checklista

Grant Thorntons CSRD-specialister har satt samman en checklista till hjälp i ert arbete, vare sig ni redan kommit igång eller planerar att påbörja ert arbete inom kort.

Webbinarium

Hållbarhet – en avgörande del i tillväxtstrategin

Under webbinariet pratar vi om hur kan vi göra hållbarhetsarbetet till en positiv möjlighet i företagets tillväxtstrategi. Vi går igenom hur och när olika företag påverkas av kommande lagar och regelverk, vad fördelarna är med att arbeta med hållbarhetsfrågorna och vad riskerna är om det inte görs. Även vilka strategiska och affärsmässiga möjligheter vi ser och hur får vi in dessa möjligheter som en del av bolagets strategi som involverar hela organisationen.

    Vanliga frågor om hållbarhetsstrategi

    Varför jobba strategiskt med hållbarhet?

    De senaste åren har kraven och förväntningarna från kunder, investerare och medarbetare att företag ska agera hållbart ökat. En tydlig hållbarhetsstrategi som är väl förankrad i hela organisationen kommer därmed vara nödvändigt för att du ska kunna attrahera och behålla medarbetare, kunder och investerare. Vi lever dessutom i ett samhälle där efterfrågan på hållbara och klimatsmarta varor och tjänster ökar snabbt. Det gäller att stå rätt rustad inför framtiden och en väl förankrad hållbarhetsstrategi är en nyckel till detta.

    Varför är det viktigt med en väsentlighetsanalys?

    En väsentlighetsanalys ger dig en förståelse för vilka frågor som betyder mest för dina intressenter och vilka frågor du därför bör prioritera, hantera och övervaka. Väsentlighetsanalysen säkerställer också att det inte finns ett glapp mellan din affärsmodell och din vision vilket är viktigt för att du ska kunna förankra hållbarhet i din affärsverksamhet och staka ut en riktning för de kommande åren.

    Välkommen att besöka oss

    Vi finns nära dig

    Besöksadress
    Kungsgatan 57
    111 22 Stockholm
    Postadress
    Box 7623
    103 94 Stockholm

    Om Grant Thornton

    Grant Thornton är ett ledande revisions- och rådgivningsföretag med 1 400 medarbetare som erbjuder tjänster inom revision, skatt, redovisning och specialistrådgivning. Visionen är att tillsammans med entreprenörsföretag skapa framtiden – utifrån övertygelsen att hållbart företagsbyggande handlar om en helhet där såväl ekonomiska som miljömässiga och sociala aspekter ingår. Grant Thornton är ett medlemsföretag i Grant Thornton International Ltd med över 73 000 medarbetare i cirka 150 medlemsländer.