article banner
Nyhet

Nya Malmökontoret – en mötesplats att räkna med

Boel Hansson Boel Hansson

Ett av målen i affärsplanen 2018–2021 är att vara en attraktiv mötesplats för entreprenörer, tillväxtbolag och det lokala näringslivet. På landets 24 kontor från norr till söder skapas därför utrymme för inspiration och kunskapsutbyte. Malmökontoret har under året flyttat in i nya lokaler i det nybyggda kontorshuset Aura. Det nya kontoret är inte bara en attraktiv arbetsplats – utan också en mötesplats med helt nya möjligheter.

Kontoret ligger mitt i Malmö, nära centralstationen och Malmö Live som är några av stadens knutpunkter. Våningsplanet där Grant Thornton huserar har både ett stort ljusinsläpp och en stor takterrass. Här arbetar nu cirka 50 medarbetare, inom samtliga affärsområden.

Hur påverkar de nya lokalerna ert arbete i Malmö?

De nya lokalerna andas nytänk och framåtanda och är en konkurrensfördel i arbetet med att skapa den mest attraktiva mötesplatsen. Vi har den senaste tekniken och en stor samlingsyta som vi kan utnyttja till många olika saker, både för medarbetare och kunder.

Kontorschef Malmö
Boel Hansson Kontakta Boel

Aura_malmö1.jpg

Malmökontoret Foto: Skanska

Hur har coronautbottet påverkat er?

I skrivande stund kan vi inte använda vår mötesplats på det sätt som är tänkt, på grund av Corona. Vi ser fram emot att återgå till det som vi var i full gång att bygga upp innan virusutbrottet: Då var det många som nyttjade vår mötesplats, både kunder och andra. Våra kunder hade styrelsemöten, ledningsgruppsmöten och externa utbildningar här. Vi är glada för att det har varit väldigt mycket aktivitet och välfyllda seminarier.

Vi hade inte alls samma rörelse i våra tidigare lokaler. Under coronautbrottet tog vi själva aktivt och tidigt beslut att ställa in alla våra evenemang. Samtidigt erbjöd vi alla medarbetare som ville att jobba hemifrån. De som arbetar på kontoret är uppdelade i två grupper så att hälften får vara på kontoret och hälften jobba hemma varannan dag.

Hur tänker ni framåt med kontoret som mötesplats?

Det kan säkert bli lite olika effekter efter corona. En del medarbetare kanske upptäcker att det är en fördel med att göra vissa saker hemma, men många kommer nog att uppskatta att komma tillbaka till kontoret, dels för att de har saknat kollegorna och dels för att vissa arbetsuppgifter underlättas om man är på samma plats. Vad gäller seminarier tror jag att det kommer att finnas ett uppdämt behov att träffas och vilja nätverka.

Man kan tänka sig kombinationer framöver av fysiska seminarier och webbinarier. Vi har goda förutsättningar för det rent tekniskt. Det fysiska mötet kommer även fortsättningsvis vara viktigt, men med ny teknik kan vi addera ökad tillgänglighet för kunskapsdelning genom att det också finns digitalt.


Få de senaste nyheterna paketerade i ett mejl     

Prenumerera på våra nyhetsbrev